Wie wij zijn

Over​ ​Coca-Cola​ ​European​ ​Partners

Als een van de leiders in de FMCG sector levert Coca-Cola European Partners non-alcoholische drankjes van de hoogste kwaliteit aan meer dan 300 miljoen klanten. Klanten beoordelen ons als dé nummer 1 leverancier. Het grootste merk van CCEP is Coca-Cola, maar ook Fanta® en Sprite® behoren tot onze merken en we bieden een breed assortiment aan niet-alcoholische dranken in verschillende verpakkingsgroottes: een drankje voor ieder moment. Met meer dan 24.500 enthousiaste en ambitieuze medewerkers, 13 landen waarin we werkzaam zijn en een erfenis van meer dan 130 jaar, mikken we nog dagelijks op groei.

We zijn de grootste bottelaar van producten van The Coca-Cola Company. Coca-Cola European Partners Nederland B.V. produceert, distribueert en Coca-Cola brengt 20 merken in tientallen smaken op de Nederlandse markt van de niet-alcoholische dranken: frisdrank, water, vruchtensap, sportdrank, energiedrank en ijsthee. In Nederland werken ruim 700 medewerkers bij Coca-Cola European Partners Nederland B.V.

Werken bij Coca-Cola European Partners

"Ik ben echt trots op mijn werk!"

Wat wij doen

Medewerkers aan het woord Onze heroes

Niels Clarijs, technician

Ideeën worden echt op prijs gesteld

Na mijn studie Elektrotechniek aan het Markiezaatcollege heb ik een paar jaar voor verschillende bedrijven gewerkt. Tot een oud-collega me naar binnen haalde bij Coca-Cola European Partners. Nu heb ik een baan waar ik niet alleen mijn technische kennis kan gebruiken, maar waar mijn ideeën echt op prijs worden gesteld. Ik vind het leuk om te bedenken hoe dingen anders of beter kunnen en die kans krijg ik hier volop.

Coca-Cola European Partners

Soms is het een puzzeltje
Als technician ben ik primair bezig met het oplossen van storingen. De productiemanager wijst me toe aan een lijn en daar werk ik dan gedurende één week. Zo’n storing kan van alles zijn: een machine stopt, er is iets doorgebrand, er is een programmafout of een sensor is kapotgegaan. Soms is het een puzzeltje om te ontdekken hoe bijvoorbeeld een ophoping is ontstaan. We overleggen in zulke gevallen altijd met de operators, zij kennen hun lijn als geen ander. Vaak lossen we de storingen meteen op tijdens de productie. Dat kan ook een tijdelijke fix zijn, want we hebben ongeveer tien minuten voordat de hele lijn tot stilstand komt. De definitieve oplossing zoeken we dan tussen productwisselingen door, dan hebben we ongeveer een uur de tijd terwijl de machines gereinigd worden. Een belangrijke informatiebron bij het zoeken naar moeilijke storingen zijn de PLC’s die het proces aansturen. Deze zitten in de elektrokast van de machine en ik kan daarin kijken, gegevens uitlezen en tot op zekere hoogte aanpassingen maken. Maar soms weet je echt niet wat er aan de hand is en dan voer ik nog wel eens een ‘Belgische reset’ uit: de stroom eraf en even later weer aan. De meeste storingen kan ik prima zelf de baas, maar als ik er echt niet uitkom kan ik altijd mijn collega’s erbij roepen, bijvoorbeeld van de afdeling automatisering.

De meeste storingen kan ik prima zelf de baas

Heel goed worden in wat ik doe
Ik vind het leuk om machines weer aan de gang te krijgen, maar Coca-Cola European Partners geeft me ook de ruimte om nieuwe dingen te bedenken. Zo heb ik samen met een collega een manier ontwikkeld om de geleiding op de pakbaan aan te passen bij verschillende formaten. Dat was altijd handmatig werk en kostte best veel tijd. We hebben er – behalve het ontwerpwerk, dat deden we tussendoor – een paar zaterdagen aan besteed en nu gebeurt het automatisch en sneller met behulp van drukcilinders boven de baan. De collega maakte de onderdelen, ik de besturing. Coca-Cola European Partners waardeert dit soort initiatieven en de operators ook. Ik wil alle machines door en door leren kennen en heel goed worden in wat ik doe. Coca-Cola European Partners geeft me veel kansen om te leren, met interne bijscholing of een externe cursus. Hoe meer je wilt, hoe meer je kunt! Ook met de arbeidsvoorwaarden is niets mis: een prima salaris en goede regelingen. Verder vind ik dat we een heel leuk product maken dat bekend is over de hele wereld en ik vind het gaaf om daaraan mee te werken. Ik ben echt trots op mijn werk.

Ushe Vaniel, operator

Verantwoordelijk voor het hele proces

Al werk ik al meer dan 25 jaar bij Coca-Cola European Partners, ik verveel me nog altijd niet. Als operator ben ik verantwoordelijk voor één of meer productielijnen en op een lijn kan elke dag iets anders gemaakt worden. Van Fanta Light tot Coca-Cola Life en van de kleine, glazen flessen voor de horeca tot de enorme pakken voor de groothandel. Ik vind mijn werk leuk en ik wil het altijd zo goed mogelijk doen. Bij mijn collega’s sta ik onder andere daarom bekend als ‘de poets’. Mijn machines moeten echt bling bling zijn. Daarom vragen ze me ook regelmatig of ik wil helpen als iets écht schoon moet zijn.

Coca-Cola European Partners

Een run van miljoenen flessen
Meestal krijg ik op vrijdag de planning door voor de week erna: wat gaan we draaien? Wij werken niet in het weekend en zo kan ik me goed voorbereiden. Meestal sta ik op één van de PET-lijnen en ben verantwoordelijk voor het hele proces. Dat begint in de blaashal, waar de flessen uit preforms worden geblazen. Daarna gaan ze naar de labelmachine voor de etiketten en vervolgens naar de vulmachine. Ik heb dan al de berekeningen gemaakt: hoeveel siroop is er nodig en hoeveel koolzuur? Wat is de mengverhouding? Via de computer heb ik alles besteld, zodat we precies de juiste hoeveelheden gaan maken. Niet teveel en niet te weinig! Soms gaat het om een run van 30.000 flessen, soms kan het om miljoenen gaan. Maar wat gemaakt wordt, moet verkocht worden, dus het komt er wel op aan. Na het vullen gaan de flessen naar de verpakkingsmachine en tot slot naar de palletlader. Ik zorg ervoor dat het allemaal goed gaat: van de kwaliteit van de fles, de vraag of de dop er goed op zit tot aan het folie waar de flessen mee worden ingepakt. Soms gaat het niet goed, dan zit bijvoorbeeld een dop te hoog en komen flessen in de uitstootbaan terecht. In dat geval moet ik snel ingrijpen, want als een storing te lang duurt komt de hele lijn tot stilstand en dan komt de productie in gevaar.

Ik heb een hele goede band met mijn collega’s

Echte kansen
Ik ben ooit via het uitzendbureau bij Coca-Cola European Partners binnengekomen. Na een jaar kreeg ik een tijdelijke aanstelling en daarna een vaste. Daar was ik heel blij mee en dat ben ik nog steeds. Coca-Cola European Partners is zo’n leuk bedrijf om voor te werken. We worden echt verwend: een mooi kerstpakket, gebak als we een record hebben gebroken en een etentje met collega’s toen ik 25 jaar in dienst was. Er worden regelmatig gezellige dingen voor ons georganiseerd. Ook hebben ze me echt kansen gegeven. Zo heb ik me via allerlei bedrijfsopleidingen kunnen opwerken tot mbo-niveau en ik heb al verschillende functies gehad. Daarbij heb ik veel geleerd. Wat ik ook heel belangrijk vind: ik heb een hele goede band met mijn collega’s, we begrijpen elkaar door en door. Coca-Cola European Partners is een wereldwijd bedrijf, dat vind ik mooi. Ik ben echt aan ze gehecht en zou niet voor een ander bedrijf willen werken!